laatste drie maanden
Door: geotje
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
19 Februari 2012 | Nigeria, Suleja
Verder moet ik hier in Nigeria mijn letter of Reference zien te krijgen. Dit is een brief waarin duidelijk wordt gemaakt wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik tijdens mijn verblijf in Nigeria geleerd heb. Normaal gesproken schrijft je werkgeven zo iets maar hier in Nigeria zijn dingen nou eenmaal anders, dus ik moet het zelf schrijven en dan laten ondertekenen door mijn partner organisatie....... Partner organisatie mmm welke organisatie is dat? Is dat het ministerie vanonderwijs in Nassarawa, NYSC head quarters, ministerie van onderwijs in Kwara, de science and technical school board in Kano of de school voor doven en slechthorenden in Kaduna? Of zal ik gewoon een krabbel van VSO krijgen? Verder moet ik nog een verklaring voor goed gedrag aanvragen bij het politiebureau, welk politie bureau weet ik nog niet en het is al helemaal onduidelijk of ik uberhaupt wel een politiebureau binnen mag wandelen van VSO international, aangezien de meeste bomaanslagen op politiebureaus plaatsvinden. Daarnaast zijn ze erg streng bewaakt en kom je er niet zomaar binnen. De komende week dus maar beginnen met zeuren bij Yakiem. Kijken hoe hij op deze vragen reageert en of hij zinvolle antwoorden kan geven.
Zinvolle antwoorden zijn deze dagen aardig lastig. De geevacueerde vrijwilligers uit het noorden zitten namelijk nog steeds vast in Abuja zonder uitzicht op nieuwe placements. Yakiem heeft nog geen alternatieven aangeboden en de vrijwilligers beginnen een beetje apatisch te worden onder de onzekerheid. Ze weten dat ze voor juni niet terug naar hun placements in het noorden mogen maar weten niet wat ze tot die tijd moeten/mogen doen. De teacher trainers hebben redelijke mogelijkheden omdat ze via ESSPIN wat kunnen regelen maar de andere educatie mensen zitten echt vast in onwetendheid zonder uitzicht op meer. Ik hoop dat Yakiem snel met een plan komt wat in maart komen er weer twee educatie mensen bij die eigenlijk naar Kaduna zouden moeten maar dat in elk geval tot juni niet mogen.
22 Februari 2012 - 22:54
Wieteke:
Jeetje, leven met onzekerheden en onduidelijkheid... Verlang je dan al naar de structuur, of zul je juiste de 'uitdaging van het vinden van antwoorden' gaan missen? -
25 Februari 2012 - 21:01
Willy:
Een korte letter of Reference, in alle talen te begrijpen... je foto met nr IMG0650