Voorspellingen van Father Leo
Door: geotje
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
22 Januari 2012 | Nigeria, Suleja
Vrijdag zijn er 20 bommen afgegaan in Kano stad, twee van onze vrijwilligers wonen daar en zaten erg dicht bij de haard van het geweld. Hopelijk kunnen ze vandaag of morgen naar Abuja komen om hier te wachten tot VSO weet wat ze gaan doen met de placements in het Noorden. De dingen zullen niet snel rustiger worden, om eerlijk te zeggen denk ik dat het over het algemeen alleen maar erger kan worden. Ben benieuwd of de voorspellingen van Father Leo verder gaan uit komen.
Gisteren waren we (alle vso’s in Abuja) uitgenodigd voor een bbq in de PW (Public Works) compound in Abuja. Father Leo een erg goede vriend en vooral de Father voor alle vso’s in Nigeria wil ons altijd in het zonnetje zetten en volproppen met lekkernijen als hij de kans krijgt. Nu was hij in Abuja en wist dat een aantal van ons naar Abuja was geëvacueerd, dus dan maar een gezellige middag/avond voor ons laten organiseren bij zijn Ierse vrienden van PW. Ik verdenk hem nog altijd dat het niet alleen voor ons is maar ook voor de mannen van PW, om hun een ander uitzicht te geven dan de bekende gezichten. Father Leo is wel vaker in mijn blogs besproken aangezien ik bij hem logeer als ik in Bauchi op bezoek ben. Hij woont al erg lang in Nigeria en kent alle hoeken, gaten en streken van het land.
Dus gisteren in een discussie liet hij weten dat de volgende stad in de vuurlinie van Boko Haram, na Kano, Bauchi zal zijn. Hij kon toen niet weten dat het deze morgen al raak zou zijn. Na de 20 bommen in Kano op vrijdag is Bauchi vanochtend ook weer wakker geschut met een bom. Ook had hij voorspeld dat Kaduna weer in de vuurlinie zou komen. De hoofdsteden in het noorden zijn niet echt veilig meer, maar volgens hem geen reden om er niet meer heen te gaan. ‘Gebruik je verstand en informeer bij plaatselijke bevolking als je gaat reizen’: is zijn devies. Dus dat doen we dan maar de volgende keer als ik weer op schoolbezoek moet naar Kano.
22 Januari 2012 - 12:39
Henk En Hanny Jans:
Fijn om te lezen dat het goed met je gaat.
Wees voorzichtig, we blijven je volgen.
Groeten uit Dedemsvaart -
22 Januari 2012 - 13:40
Esther:
Hoi Ingrid,
Toen ik gisteren op het nieuws hoorde van de aanslagen in Nigeria, heb ik meteen even op je site gekeken. Geen nieuws. Ik wist ook niet of je al weer terug was. Goed om te lezen dat je je veilig voelt en er een eind vandaan bent.
Groetjes, Esther -
22 Januari 2012 - 14:30
Olga:
Hoi Ingrid,
Ik ben blij dat je mij het een en ander hebt uitgelegd over de situatie in Nigeria, toen je bij ons was. Nu kon ik ongeveer plaatsen wat er waar gebeurde en hopende dat jij gewoon daar was waar je moest zijn :-) , kon ik er van uitgaan dat je veilig was. Toch is het dan weer een opluchting om dat bevestigd te zien op je blog.
Denk aan je, dikke kus Olga