Voorbereidingen
Door: geotje
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
22 Oktober 2011 | Nigeria, Lafia
In mijn schone kantoor kon ik dan eindelijk weer aan het werk. Voorbereidingen treffen voor de schoolbezoeken die ik komende week wil doen. Ook een overleg met Habu, mijn counterpart, stond op het programma. Even bijkletsen en vooral verontwaardiging uitspreken dat VSO werkelijk niks aan het project had gedaan in de tijd dat ik weg was. Niks, Nada, Nopes. Ze hadden Habu niet eens gebeld om hem te laten weten dat de vrijwilligers op hun plek waren en dat hij kon gaan checken als alles ok was daar. Mmmmm, Habu was niet erg blij met het idee dat als ik weg ga er waarschijnlijk niet veel van het project overblijft, hij vroeg dan ook of ik VSO kon vragen voor een overleg waar hij bij kan zijn om zijn ideeën te ventileren. Tuurlijk!!! Eindelijk een Nigeriaan die echt bereidt is goed te doen en wat te leren! Dus ik een kort verslag van ons overleg geschreven en naar Yakiem, Kenna, Chinwe en Habu gestuurd. Niemand heeft er nog op gereageerd.
Dinsdag tot en met vrijdag stonden helemaal in het teken van typewerk en voorbereidingen voor de eerste schoolbezoeken. Af en toe even kletsen met mensen die dan voor me op de stoel komen zitten, meestal wachtend op een saraba (cadeautje na een reis), maar na het horen dat mijn moeder is overleden tijdens mijn reis al mompelend ‘sorry hè, take heart’ afdruipen. Om een of andere reden ben ik dingen aan het schrijven die het overdragen van mijn project aan mijn counterpart makkelijker maken. Ik ben er onbewust aan begonnen maar me nu erg bewust van geworden. Ergens in mijn hoofd zit dat ik hier namelijk niet zo heel lang meer hoef/wil zijn. De eerst volgende keer dat ik naar huis ga kom ik meest waarschijnlijk ‘definitief’ naar huis, dat zal dan april worden. Wat het maakt dat ik dit onbewust ben gaan doen: misschien dat ik zolang weer thuis ben geweest, misschien dat het project me wat tegen gaat zitten, hopelijk omdat ik denk dat Habu het allemaal kan coordineren en een ander beter het teacher trainer werk kan doen.