Een weekje ruraal - Reisverslag uit Azara, Nigeria van Ingrid Wit - WaarBenJij.nu Een weekje ruraal - Reisverslag uit Azara, Nigeria van Ingrid Wit - WaarBenJij.nu

Een weekje ruraal

Door: geotje

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

28 Mei 2011 | Nigeria, Azara

Afgelopen week heb ik een weekje in Azara gewoond. Een klein dorp ongeveer 3 uur rijden van Lafia. In dit dorp staat een Government Senior Secundary school (GSSS)die deelneemt aan het project waar ik voor werk. dit betekend dat er een nationale vrijwilliger in deze school lesgeeft, dit is Chris.
Omdat het dorp erg moeilijk bereikbaar is heb ik samen met hem besloten dat het voor mij zinvoller is om daar een week te blijven ipv heen en weer te reizen. Gelukkig wilde de voorzitter van de ouderraad wel zijn huis, zijn prive huis, aan mij afstaan en voor de gelegenheid een week bij zijn gezin in wonen. Het huis was echt een Nigeriaans mannen huis, geen keuken, geen kast met servies, geen bestek, geen schoonmaakmiddelen of andere benodigdheden. Maar al met al was het wel luxer dan mijn eigen huisje, op de toilet na dan. (Zo'n Franse toilet is toch niet mijn favoriet als ik mag kiezen.)
Chris had alles goed geregeld, zelfs een generator zodat ik 's avonds licht had en nog kon werken. Ik heb er maar 1 avond gebruik van gemaakt aangezien de ramen van het huis geen muggenscreens hadden en ik niet lek gestoken wilde worden. Maar toch, lief dat hij het gewoon allemaal zo geregeld had. Op de maandag ben ik aangekomen en was het tijd voor de officiele dingen als kennismaken met de nieuwe principal en de vice-principal. Op dinsdagochtend heb ik een les van Chris bezocht en geevalueerd waarna ik Met hem kon overleggen over de workshops die ik in deze school zou geven. De conclusie was eigenlijk heel simpel, net als de principal al had voorgesteld de vorige dag, klassenmanagment is een belangrijk onderwerp. Dus van daaruit ben ik verder gaan denken en gaan voorbereiden. Op donderdag zouden we de workshops houden. Een hele dag workshops verzorgen!!!! Leuk, maar ook best heftig en intensief.Gelukkig had ik een hele enthousiaste groep om mee te werken. Er waren zelfs collega's van andere scholen gekomen om mee te doen. Heerlijk!!! Uiteindelijk op het toppunt van de dag waren er 50 deelnemers, waarvan de helft erg jong was en dus een goede doelgroep. Heb genoten van de donderdag!!! En de woensdagmiddag voorbereiden natuurlijk!!!

• 28 Mei 2011 - 20:31

Jamie Schroder:

Hi Ingrid,
    Wat leuk om je verhaal te lezen en het klinkt alsof je goed 'adjusted' bent in Nigeria. Had ik al verwacht. Ik zou graag vaker wat van je wil lezen, is het best via Facebook? Heel veel liefs, Jamie

• 28 Mei 2011 - 21:14

Willy:

Wauw... daar doe je het voor. Aan het aantal uitroeptekens kun je zien dat dit voor jou een kwaliteitsweek was. Dat er nog maar veel uitroeptekens mogen volgen...