trouwen
Door: geotje
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
29 Januari 2011 | Nigeria, Suleja
Trouwen in Nigeria hoor je op twee manieren te doen, traditioneel en ceremonieel. Als je ouders veel geld hebben doe je het op twee verschillende dagen en groots. Opeyme, medewerker van VSO-Nigeria, trouwde op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari. De vrijdag was het mooist. Misschien omdat we die helemaal meegemaakt hebben en te laat waren voor de kerkelijke inzegening op zaterdag, maar toch. De traditionele trouwerij was heel speciaal. Opey komt oorspronkelijk uit het zuiden en behoord daardoor tot de Yoruba-stammen. We hebben dus ook een Yoruba trouwerij in het Yoruba gevolgd. We, Kim, Teddy, Sreela, Richard, Viola en ik, hebben genoten zonder ook maar een woord te kunnen verstaan. Vandaar dat ik bij dit verslag hoofdzakelijk foto’s laat zien.
De zaterdag waren we dus wat te laat ….. Oorzaak 1: Nigerianen beginnen normaal altijd een uur later dan gepland. Richard heeft meer trouwerijen meegemaakt en zei dat we ons niet hoefden te haasten, want ook trouwerijen beginnen niet op tijd. ……. Nou deze wel!
Oorzaak 2: Vrijdagavond heerlijk wezen dansen in Ibiza. Gratis entree en drank door mijn rijke mannen magneet (zoals Viola zegt)
29 Januari 2011 - 18:08
Karolien:
he myrthe,
leuk om weer een verhaal van je te lezen.
ik denk vaak aan je!
Liefs -
30 Januari 2011 - 13:12
Wilrien:
Hey Ing,
mooi zijn de foto's en ook leuk om te zien.
De jurk staat je goed (ook al zie je hem niet helemaal omdat je zit)
Ook bijzonder om een trouwerij mee te maken daar, denk ik.
Leuk om alle verhalen van je te lezen.
Dikke knuffel Wil -
31 Januari 2011 - 18:49
Diny Floors-kolkman:
Ingrid dag, wat een prachtige foto's, ook een hele mooie bruid zo te zien.
Ook de jurk die jij droeg vond ik mooi hoor!
Meid wat beleef je veel in dit land.
Vriendelijke groet, diny. -
06 Februari 2011 - 18:45
Miriam En Frank:
He Ingrid!
Eindelijk je Nederlandse blog gevonden! Leuk om te lezen en ook zo herkenbaar! kom je binnenkort een keertje naar Kaduna? je bent meer dan welkom! Wij komen in ieder geval naar Lafia eind februari voor het openingsfeest van de school (tevens verjaardag van Viola). Ik heb een hele berg nederlandse tijdschriften, die zal ik wel voor je meenemen! Tot snel!
Groetjes, Frank en Miriam -
24 Februari 2011 - 19:00
Wieteke:
Wauw!! Allemaal mooie gewaden en mooi gevouwen om het hoofd.
Denk dat je nieuwe cursus wordt om ook te leren hoe ze deze doeken zo knopen dat ze op hun hoofd blijven zitten. Jij hebt ook een mooie jurk aan zeg! Weer een nieuwe laten maken? Of zijn jurken inmiddels je standaardkledij?