Wat doen docenten ook alweer?
Door: geotje
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
29 Januari 2011 | Nigeria, Lafia
De Nigeriaanse regering heeft besloten dat de alle scholen in alle staten niet eerder de lessen hervatten als 14 februari. Onze Gouverneur had dit besluit al genomen dus voor ons is het niets nieuws. Reden voor het uitstel is dat de kiezersregistratie meer tijd in beslag neemt dan gepland.
Dan is plannen niet the beste kwaliteit van Nigerianen. Als je 1.500.000.000 vingerafdrukken wilt nemen met ca. 100 registratiecomputers per staat in 3 weken, ben je niet heel realistisch.
Mensen staan dan ook best lang in de rij voor de registratie.
Dus Wat zijn docenten ook al weer? Waarom ben ik hier? Voor wat het nu lijkt ben ik hier om onderzoek te doen naar inclusive education, active learning, learning styles en andere verdiepende onderwerpen. Met deze onderzoeken hoop ik wat goede workshops te organiseren. Aankomend weekend ga ik naar Abuja om daar een 2daagse workshop te geven op 7 en 8 februari. De bovenstaande thema's zullen dan centraal staan. Ik heb de organisatie op me genomen om mijn verveling van de laatste dagen wat te verdrijven. Want ik verveel me behoorlijk nu de scholen dicht zijn. (Niet echt bevorderlijk voor mijn heimwee naar mijn levendige bestaan in Nederland)
Een nieuwe remedie tegen de heimwee is ....... tennis. Sinds donderdag weet ik waar een tennisbaan is. Het is een club voor mannen, maar vrouwen mogen gratis meedoen. Dus zal binnenkort tennisspullen moeten aanschaffen om een potje te kunnen spelen. Vanochtend mijn eerste les gehad...... en ja ze waren onder de indruk..... mijn squashtechniek kan ik aardig gebruiken.
31 Januari 2011 - 09:17
Paul Turken:
Beste Ingrid,
Action learning is een bijzondere aanpak. Sp[eel er nu bijna 25 jaar mee en het bevalt nog steeds. Ik weet niet hoeveel je er al mee gedaan hebt. Goede auteurs zijn Reg Revans "Action learning op het werk", uitgegeven bij Nieuwezijds. Reg moet inmiddels 100 jaar oud zijn en startte met deze aanpak op en rond de tweede wereldoorlog. Mooie achtergrond verhalen over action learning in mijnen. Meer van deze tijd is Michael Marquardt "Action Learning in action". Van de US maar wel goed bruikbaar. Veel plezier bij je workshops.
Paul -
01 Februari 2011 - 22:32
Willy:
Ha Ingrid, leuk dat je weer een balletje gaat slaan.
Uit de intro maak ik op dat je het maar zo zo vindt dat de ontwikkelingen in je werk wat traag gaan. Tja, ze rennen niet overal zo hard als je gewend bent.... Wat dat betreft is de keuze voor tennis wel slim. Het schijnt dat tennis ook wat langzamer gaat dan squash. Op internet las ik het volgende: "Squash players have to have slightly faster reaction time than do the tennis players as the squash ball bounces fast in much shorter distance compared to tennis".
Voor de rest.... er zijn mensen die de lijfspreuk "langzaam aan, dan breekt het lijntje niet" bezigen. Misschien zit daar ook een kern van waarheid in. ;)
Groetsels, Willy